A-Com blir Retail United International AB

A-Com blir Retail United International AB

A-com, med affärsidén att vara ett komplett kommunikationshus, finns inte längre. Bolaget heter i dag Retail United International AB, och är en nischaktör med fullt fokus på att bli Nordens främsta retailbyrå. Namnbytet är ett sätt att tydliggöra satsningen på retail marketing inom och utom Sveriges gränser för både kunder, personal, partners och aktieägare.

Retail United bildades 2015 när A-Com såg att det behövdes en nordisk byrå med samlad kunskap om den snabbt föränderliga retail-marknaden. Som ett första steg fusionerades reklambyrån Locomotiv Action Marketing med retailbyrån Brand Support, och resultatet blev en ny kommunikationsbyrå med allt under ett tak: analys, strategi, reklam och aktivering – i fysisk butik och inom e-handel.

Retail United AB har sedan dess vässat sitt erbjudande och vunnit uppdrag för företag som Alcro, Beckers, Fazer, Lambi, Nespresso, Orkla, Playstation, Serla, Sibylla samt Sony Electronics och Sony Mobile, och vuxit från 70 till närmare 200 anställda. Byrån har idag personal och säljare över hela Norden och tillverkar reklamkampanjer även för länder utanför regionen.

– Våra kunder har knuffat oss ut på en mycket större marknad än vi först trodde vi skulle hantera. Vår styrka är att vi kan bidra såväl i det strategiska som det taktiska arbetet, och därför har vi fått lära oss att arbeta lokalt med allt från analys till kampanj i butik samt genomförande med personal och event i flera länder, säger Andreas Broman, VD.

Andreas Broman, VD, Retail United.


Den nordiska retail-marknaden står även fortsatt inför stora förändringar.

– Samtidigt som e-handeln förändrar konsumentbeteenden kliver globala aktörer in på marknaden. Att vi byter namn, och inriktning, även på moderbolaget är en naturlig konsekvens av att vi tror på denna byrå, på denna marknad. Retail United AB har allt som krävs för att bli bäst på att hjälpa såväl leverantörer och varumärken som retailers och e-tailers att navigera och investera rätt, säger styrelsens ordförande Johan Hessius.

News